Hoe Ga Je Om Met Phising Via Het Internet, Hoe Kun Je Jezelf Beveiligen Tegen Bijvoorbeeld Phishing

internet beveiligen en vergelijken
Spread the love

Het internet is tegenwoordig een praktische metgezel, die graag de klok rond met ons doorbrengt. Omdat internet altijd beschikbaar is, zijn er echter ook gevaren. Het verschil met offline leven is dat de gevaren niet altijd zichtbaar zijn. De virtuele risico’s zijn niet de vergeten vensters op de begane grond, waardoor dieven een redelijk ingang hebben. De risico’s zijn ook geen drukke hoofdstraat, waarover men er eenvoudigweg niet blindelings overheen loopt. Je kunt ook nog rekening houden met Internet vergelijken en voordelig internet abonnement vinden waarbij er een pakket wordt geleverd met internetbeveiliging.

Alleen Internet Beveiliging Installeren Op Je Computer Is Niet Genoeg

Nee, online liggen de gevaren verborgen. Niemand staat echter volledig op zichzelf, omdat de online risico’s kunnen worden afgeweerd, zoals dit artikel laat zien. Tegenwoordig kun je ook beschikken over glasvezel vergelijken om kosten te besparen, daardoor heb je het snelste internet met de beste beveiligingspakketten die worden vaak gratis meegeleverd.

Er Zijn Overal Gevaren Te Vinden Op Het Internet, Waar Moet Je Exact Op Letten Tegenwoordig?

Wie kent deze games van de hallucinatie? In een van de spellen om uit te vinden welke van de twee pijlen langer is. Evenzo kan het principe van phishing worden beschreven, wat in de infographic hierboven wordt uitgelegd door fraudtest.com. Daders maken een website of e-mail en oriƫnteren zich zeer sterk op het origineel, totdat de verschillen nauwelijks zichtbaar zijn of helemaal niet. Iedereen die nu onbewust met het spel omgaat als internetgebruiker, staat in de armen van de dader. In de meeste gevallen wordt phishing weergegeven in de volgende gebieden.

Online Bankieren / Banken En Beveiliging Op Het Internet

hier ontvangen gebruikers een e-mail van hun bank, die er op het eerste gezicht absoluut goed uitziet en waarin de adresregel geen enkele scepsis veroorzaakt. In de mail wordt vaak gewezen op een beveiligingsrisico dat verband houdt met het account. Als alternatief wordt de ontvanger verwezen naar andere punten die altijd gerelateerd zijn aan het account. Gemeenschappelijk voor de e-mail altijd dat ze een link ontvangen via welke de bankpagina wordt gebeld en geregistreerd.

  • Klantaccounts – In principe zijn deze e-mails identiek aan phishing-e-mails in de banksector. Hier wordt alleen beweerd dat een beveiligingsrisico is ontdekt dat verband houdt met het klantaccount. Nogmaals, de klant moet inloggen via de link.
  • Webpagina’s – zelfs webpagina’s kunnen direct worden vervalst, in dit geval de startpagina van een bedrijf, een bank, een verkoper wordt gekopieerd en online gezet met een minimale wijziging in de adresbalk. Als de klant nu inlogt met zijn gebruikelijke gegevens, heeft de dader het wachtwoord en de gebruikersnaam – en kan hij inloggen op het echte account.

Phishing gaat meestal over het grijpen van echte gegevens van klanten, zodat ze achteraf kunnen worden gebruikt. Maar wat kan een internetgebruiker doen, hij valt er niet voor? Enkele tips:

  • Klik Nooit – als een overeenkomstige e-mail in de inbox aankomt, mag u nooit op de link klikken. Iedereen die nog steeds niet zeker is, belt de juiste website op de gebruikelijke manier en wijzigt de veiligheidsgegevens om veiligheidsredenen.
  • Geen E-Mails – banken, verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstellingen – ze sturen nooit e-mails met veiligheidswaarschuwingen. Banken communiceren in de regel nooit via het gewone e-mailadres. Als u de klant iets wilt vertellen, stuur dan een brief of laat een bericht achter in het klantencentrum.
  • Adresregel – Als het gaat om klantaccounts, bankrekeningen of andere belangrijke zaken, moet u de adresbalk in uw browser bekijken voordat u zich aanmeldt. Voor het adres moet de “https” staan, veel browsers integreren zelfs een groene haak op gecontroleerde pagina’s.
  • Overigens helpt goede internetbeveiliging tegen phishing op valse websites. Als u naar iets zoekt in de zoekmachine, geven de resultaten achter de zoekresultaten aan of de pagina veilig, niet-gecontroleerd of gevaarlijk is.


Spread the love