Welke Verzekering In Duitsland Kan Uw Bedrijf Beschermen Tegen Cybercriminaliteit

welke verzekering afsluiten cybercriminaliteit
Spread the love

E-mail worm, Trojaanse paarden en phishing zijn de schuldige: elk jaar veroorzaakt cybercriminaliteit wereldwijd een schade van ongeveer 350 miljard euro. Knip legt uit waarom in een dergelijke situatie cybercriminaliteit verzekering uw bedrijf kan beschermen. Waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van cybercriminaliteit dat vorig jaar door de media ging:

Er zijn 500 miljoen gebruikersgegevens gestolen in een hacker aanval. Dit betekent dat namen, adressen en wachtwoorden in handen van criminelen zijn gevallen. Deze zaak wordt beschouwd als een van de grootste gegevensdiefstal ooit gemaakt door een e-mailprovider. Direct besparen? Gebruik de opstalverzekering vergelijker!

Welke verzekeringen kan ik dan afsluiten tegen cybercriminaliteit?

Het explosief: de hackersaanval gebeurde in 2014, maar pas in 2016 werd het incident bekend, aangezien 200 miljoen gegevens in het netwerk te koop werden aangeboden. Het incident toont aan dat zelfs een bedrijf van € 5 miljard niet immuun is voor aanvallen van hackers en gegevensdiefstal. De schade is immens.

Er Zijn Maar Enkele Bedrijven Die Zich Goed Hebben Verzekerd

Wat er ook gebeurt, of het nu gaat om hacking of “eigen” gegevensverlies, dergelijke cyberrisico’s worden steeds meer een probleem voor bedrijven. Een verrassend aantal bedrijven is echter niet voldoende voorbereid op deze nieuwe uitdagingen. Uit een representatief onderzoek onder Duitse KMO’s in 2013 bleek bijvoorbeeld dat 22 procent van de ondervraagde bedrijven geen back-up systeem heeft. 41 procent verstuurt gevoelige gegevens ongecodeerd per e-mail. En 94 procent – de meeste bedrijven – zijn niet verzekerd tegen online criminaliteit!

Wellicht zit je bij dit onderwerp te denken aan een rechtsbijstandverzekering en wil je hier meer informatie over vinden? Neem een kijkje op de website https://verzekering-winkel.com/rechtsbijstandverzekering/

  • Een probleem is natuurlijk het meestal misleidende vertrouwen van bedrijven in de prestaties en beveiliging van hun eigen IT-systemen. Er is echter nog een ander probleem dat minstens even vaak wordt onderschat: cyberaanvallen hoeven niet noodzakelijk op IT gebaseerd te zijn.
  • Ten minste net zo vaak exploiteren aanvallers zwakke punten in de organisatie van een bedrijf of profiteren van de hulpvaardigheid van laaggeprijsde werknemers die vervolgens per ongeluk het beveiligingssysteem overschrijven. Zo’n procedure wordt ook social engineering genoemd. Maar zelfs het anticiperen op alle risico’s en de grootst mogelijke inspanning om ze te minimaliseren kan geen absolute bescherming garanderen.

Er Zijn Professionals Voor Nodig Om Je Echt Goed Te Beveiligen

Crisismanagers en communicatiedeskundigen zijn nodig om een ​​crisis veroorzaakt door cybercriminaliteit en ervaren IT-forensische experts aan te pakken.

  • Omdat cybercrime bijna altijd meteen een grote publieke belangstelling genereert en complexe technische problemen begrijpelijk moeten worden behandeld voor klanten en zakelijke partners.
  • Een typische toepassing van crisiscommunicatie door public relations-experts met vertegenwoordigers van de pers, politiek en autoriteiten.

Kun Je Aansprakelijk Worden Gesteld Voor Cybercriminaliteit Als Ondernemer?

Veel directeuren van een GmbH onderschatten het aansprakelijkheidsrisico van hun onderneming voor datalekken. Het komt dus dat gegevensverlies of gegevensdiefstal een van de hoofdoorzaken is van de hoge insolventie cijfers in Duitsland. Gebrek aan risicobeheer, slechte vroegtijdige waarschuwingssystemen en verouderde beveiligingssystemen zijn fataal voor de meeste bedrijven. Bijvoorbeeld door informatie te stelen over geheime projecten, onderzoeksgegevens of innovaties. Maar de schadevorderingen, als klantgegevens verloren gaan, zijn enorm.


Spread the love