Zonne-Energie Voor Op Uw Eigen Daken, Kun Je op Deze Manier Geld Besparen Zonder Energie Overstappen?

zonne energie opwekken
Spread the love

Geel is het nieuwe groen. Meer en meer consumenten kiezen voor het milieu om zonne-energie te gebruiken om zelf elektriciteit te genereren. En dat kan op lange termijn vruchten afwerpen, gezien de stijgende elektriciteitsprijzen. In het beste geval wordt uw zelfvoorzienende project zelfs gefinancierd door de staat. Hier is wat je moet doen om de zon als energiebron te gebruiken en waar je je bewust van moet zijn.

Voor- En Nadelen Van Zonne Energie Systemen

De zon is een gigantische bron van energie. Om thuis hun vermogen efficient te kunnen gebruiken, hebben we geschikte zonnetechnologie nodig. Grofweg onderscheidt men twee typen: thermische zonne- en fotovoltaïsche zonne-energie. Zonnewarmte kan warm water genereren. Maar is zonnepanelen aanschaffen de beste optie? En kun je gemakkelijker geld besparen als je elk jaar begint met overstappen van energie? Lees dit handige artikel door om er achter te komen wat de beste opties zijn.

  • Wat levert energie overstappen op? Een vraag die wij ook veel gesteld krijgen. Na het gebruik van de zakelijke energieverbruiker zul je het zien.
  • Fotovoltaïsche systemen (kortweg PVA) zetten zonnestraling om in elektrische energie, zodat schone elektriciteit wordt opgewekt. In het volgende zullen we ons concentreren op de mogelijkheden van stroomopwekking met behulp van PVA.

Milieuvriendelijke Energiebron

Fotovoltaïsche systemen op daken en gevels van eengezinswoningen en huizen met meerdere gezinnen zijn niet langer een zeldzaamheid. Hiermee kunt u uw deel doen om de CO2-uitstoot te minimaliseren. En hoe? Door niet langer te vertrouwen op fossiele bronnen zoals steenkool of aardolie om het milieu te vervuilen wanneer het wordt omgezet in elektriciteit. In tijden van klimaatverandering is dat alleen al voldoende reden om te investeren in zonnestroomsystemen.

Zelf Energie Opwekken Met Zonne-Energie

Bovendien zijn gebruikers van zonne-energie minder afhankelijk van nutsbedrijven omdat ze hun eigen elektriciteit opwekken. In het beste geval dekt u uw eigen verbruik volledig af met uw zelf opgewekte elektriciteit en bespaart u geld – hoeveel u precies kunt besparen of dat het project financieel de moeite waard is, bepaalt u met behulp van een online computer op internet, bijvoorbeeld de EnergyAgency.

  • Daarnaast loont het om een ​​specialist in zonne-energie in te huren voor de berekening van de winstgevendheid. De zogenaamde zonne technicus bepaalt individueel welke factoren u in overweging moet nemen bij het kiezen voor of tegen een fotovoltaïsch systeem. Hier kunt u tips krijgen om uw eigen verbruik te verhogen.

Promoten Voor Gebruiken Van Zonne-Energie

De Renewable Energy Act (REA) bevordert de installatie van zonnepanelen. Dienovereenkomstig, huiseigenaren die zonne-energie gebruiken niet alleen voor zichzelf, maar ook voor in het openbare net, beloond voor 20 jaar met de zogenaamde feed-in tarief. Hoe hoog dit is, hangt onder andere af van de datum van ingebruikname van de installatie en de omvang ervan.

Slecht Weer Zorgt Voor Minder Zonne-Energie

Het zonlicht, de zogenaamde insolatie, varieert van plaats tot plaats van verblijf. Op de meeste plekken ligt dit tussen 850 en 1.050 kWh per vierkante meter. De waarden zijn echter gebaseerd op een optimaal georiënteerd en geïnstalleerd fotovoltaïsch systeem – daarom is de hulp van een professional zo belangrijk.

  • Het is belangrijk dat u zonne-energie kunt besparen, zodat uw stroomvoorziening niet instort in de winter, ‘s nachts of tijdens stormachtig weer. De extra opslagtechnologie brengt echter extra kosten met zich mee.
  • Kosten van een batterij opslag van een klein systeem: tussen 6.000 en 9.000 euro. Of in dergelijke gevallen kunt u gebruikmaken van energie uit het elektriciteitsnet, waardoor de elektriciteitsrekening opnieuw wordt beïnvloed.

Spread the love